Tirsdag 14 Januar
kl. 15:00 - 18:00 Dagravn Frivilligsentralen
Å være Dag eller Natteravn er både lærerikt, trivelig og nyttig! Vi har alltid behov for flere som kan bidra til å gjøre gatene trygge og byen trivelig for våre unge. Dagravnene går tirsdag - fredag fra kl. 15.00 - 18.00. Natteravnen 21.45 - 02.00 i helgene. Sentrumsravnene går i et turnussystem, men det er du som bestemmer hva og hvor ofte du vil bidra.

Det handler om å bry seg

Hver tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag kan du treffe på  de gulkledde ildsjelene som vandrer rundt i sentrum for å skape trygghet for våre unge.

Dagravnene går tirsdag - fredag fra kl. 14.30 - 18.00.
Natteravnen vandrer i sentrum fredag - lørdag fra kl. 21.45 - 02.00.
Oppmøtested er Frivilligsentralen. Her kler en på seg de gule vestene og jakkene og legger planen for vandringen.

Trivelig og lærerikt
Ravnene er populære også hos næringslivet. Det har medført at fem restauranter (Gamlaværket, Indian Tandoori, Alletiders, Dolly Dimples og Residence)sponser natteravnene med et godt måltid mat i helgene. Det er både trivelig og sosialt å  være ravn - i tilegg gjør du en kjempeinnsats for byens unge!
Andre tilleggsgoder er:
+ mosjon
+ kunnskap om ungdomskulturen og de utfordringene unge møter i sentrum. Du kan se faresignalene i tide
+ mye ros og positiv omtale
+ god samvittighet
+ møte hyggelige ungdommer
+ diskutere ungdom, grenser og regler med andre foreldre
+ kunnskap om Sandnes

Det er ikke uten grunn at ravneordningen omtales som Norges største voksenopplæringsprosjekt!

Du kan gjøre en forskjell
Sandnes startet var først ute med Dagravner i Norge, og i løpet av de syv årene ordningen har eksistert har den befestet sin viktighet i en by som har over 2000 skolelever i sentrum daglig.

Natteravning handler om å være til stede for barn og unge når de ferdes ute på kvelds- og nattetid, ta ansvar og vise medmenneskelig omsorg når de unge trenger det.

Det handler også om at vi sammen kan være med på å skape trygghet, trivsel og tilhørighet i vårt lokalsamfunn slik at barn og unge får en tryggere oppvekst.Som natteravn får du anledning til å diskutere med og lære av andre foreldre. Du får et innblikk i dine barns verden utenfor hjemmets trygge vegger og kunnskap om hva de unge er opptatt av.
 
Det er en av grunnene til at natteravnene i dag regnes som Norges største og kanskje viktigste voksenopplæringsprosjekt.

Kriminalitetsforebyggende
Natteravnenes tilstedeværelse bidrar også til å redusere vold, hærverk og kriminelle handlinger, og de fleste natteravngrupper samarbeider godt med det lokale politiet. Natteravnene regnes i dag som et av Norges største og viktigste voldsforebyggende prosjekt.

Natteravnene er ikke et borgervern eller reservepoliti, og de blander seg ikke inn i uroligheter, men kontakter hjelp om nødvendig. Deres tilstedeværelse er ofte nok til å roe ned situasjonen.Hvem kan bli natteravn?

Alle voksne med sunn fornuft kan bli natteravner – uansett alder, kjønn, utdanning, fysisk handikap, religion eller etnisk bakgrunn. De ferdes utendørs og er i sine gule jakker synlige i gatebildet. De observerer og hjelper, lytter og gir veiledning når barn og unge tar initiativ til det.
 
Alvorlige problemer skal henvises til foreldre, politi eller andre.Natteravngruppene arbeider etter felles etiske retningslinjer.

Retningslinjene er vedtatt av deltakere fra natteravngrupper over hele landet og er en del av hovedsamarbeidsavtalen mellom Tryg Forsikring og den enkelte natteravngruppe.

Lyst til å prøve deg som ravn?
Vi trenger alltid nye ravner, og du kan når som helst prøve en uforpliktende "prøveravning" for å se om dette er noe for deg.
Ta kontakt med Frivilligsentraln for å gjøre avtale nå!

2020 © Frivilligsentralen i Sandnes